De voordelen van webgebaseerde applicaties

Webgebaseerde applicaties bieden een aantal zakelijke voordelen ten opzichte van traditionele desktoptoepassingen. Wat is eigenlijk een webgebaseerde toepassing?

Een webgebaseerde toepassing is elke toepassing die een website als interface of front-end gebruikt. Gebruikers kunnen eenvoudig toegang krijgen tot de applicatie vanaf elke computer die is verbonden met internet via een standaardbrowser. Dit staat in schril contrast met traditionele desktoptoepassingen, die op een lokale computer zijn geïnstalleerd. De meesten van ons kennen bijvoorbeeld Microsoft Word.

Aan de andere kant is Google Docs ook een tekstverwerkingsprogramma, maar gebruikers voeren alle functies uit met een webbrowser in plaats van de software te gebruiken die op hun computer is geïnstalleerd. Dit betekent dat het een webgebaseerde applicatie is.

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat vrijwel elke desktopsoftware kan worden ontwikkeld als een webgebaseerde toepassing.

Wat zijn de bedrijfsvoordelen?

Met webgebaseerde applicaties hebben gebruikers toegang tot het systeem via een uniforme omgeving: de webbrowser. Hoewel de gebruikersinteractie met de toepassing grondig moet worden getest in verschillende webbrowsers, hoeft de toepassing zelf alleen voor één besturingssysteem te worden ontwikkeld.Het is niet nodig om het te ontwikkelen en te testen op alle mogelijke versies en configuraties van het besturingssysteem. Dit maakt het ontwikkelen en oplossen van problemen veel gemakkelijker en voor webtoepassingen die gebruikmaken van Flash- tests aan de voorkant en het oplossen van problemen is het nog eenvoudiger.

Overal toegankelijk
In tegenstelling tot traditionele applicaties zijn websystemen altijd en overal en via elke pc met een internetverbinding toegankelijk. Hierdoor heeft de gebruiker de volledige controle over waar en wanneer ze toegang hebben tot de applicatie. Het opent ook spannende, moderne mogelijkheden zoals wereldwijde teams, thuiswerk en real-time samenwerking. Het idee om voor één computer te zitten en op een vaste locatie te werken, is met webgebaseerde applicaties verleden tijd.

Gemakkelijk aanpasbaar
De gebruikersinterface van webgebaseerde applicaties is gemakkelijker aan te passen dan het geval is met desktopapplicaties. Dit maakt het gemakkelijker om het uiterlijk van de toepassing bij te werken of de presentatie van informatie aan verschillende gebruikersgroepen aan te passen. Daarom is het niet langer nodig dat iedereen te allen tijde genoegen neemt met het gebruik van precies dezelfde interface. In plaats daarvan vindt u de perfecte look voor elke situatie en gebruiker.

Toegankelijk voor een reeks apparaten
De inhoud kan niet alleen worden aangepast aan gebruikersgroepen, maar kan ook worden aangepast voor gebruik op elk apparaat dat is verbonden met internet. Dit omvat de wil van PDA's, mobiele telefoons en tablets. Hierdoor wordt het vermogen van de gebruiker om informatie te ontvangen en te gebruiken op een manier die bij hem past verder uitgebreid. Op deze manier is de bijgewerkte informatie altijd bij de hand van de mensen die het nodig hebben.

Verbeterde onderlinge verwerkingswijze
Het is mogelijk om een ​​veel grotere mate van onderlinge verwerkingswijze tussen webtoepassingen te bereiken dan met geïsoleerde desktopsystemen. Het is bijvoorbeeld veel gemakkelijker om een ​​webgebaseerd winkelwagentjesysteem te integreren met een webgebaseerd boekhoudpakket dan om twee gepatenteerde systemen met elkaar te laten praten. Hierdoor maakt internetgebaseerde architectuur het mogelijk om snel enterprise-systemen te integreren, waardoor de workflow en andere bedrijfsprocessen worden verbeterd. Door gebruik te maken van internettechnologieën krijgt u een flexibel en aanpasbaar bedrijfsmodel dat kan worden aangepast aan veranderende marktbehoeften.

Eenvoudigere installatie en onderhoud
Met de webgebaseerde aanpak wordt installatie en onderhoud ook minder gecompliceerd. Zodra een nieuwe versie of upgrade op de hostserver is geïnstalleerd, hebben alle gebruikers er meteen toegang toe en is het niet nodig om de pc van elke potentiële gebruiker te upgraden. Het uitrollen van nieuwe software kan gemakkelijker worden uitgevoerd, waarbij alleen wordt vereist dat gebruikers over actuele browsers en plug-ins beschikken. Omdat de upgrades alleen door een ervaren professional naar een enkele server worden uitgevoerd, zijn de resultaten ook voorspelbaarder en betrouwbaarder.

Aanpasbaar aan verhoogde werklast
Het vergroten van de processorcapaciteit wordt ook een veel eenvoudigere bewerking met webgebaseerde applicaties. Als een toepassing meer energie nodig heeft om taken uit te voeren, moet de serverhardware worden bijgewerkt. De capaciteit van webgebaseerde software kan worden verhoogd door "clustering" of door de software gelijktijdig op meerdere servers te gebruiken. Naarmate de werkdruk toeneemt, kunnen nieuwe servers eenvoudig aan het systeem worden toegevoegd.

Google draait bijvoorbeeld op duizenden goedkope Linux-servers. Als een server faalt, kan deze worden vervangen zonder de algemene prestaties van de toepassing te beïnvloeden.

Verhoogde beveiliging
Web-gebaseerde applicaties worden meestal ingezet op dedicated servers, die worden bewaakt en onderhouden door ervaren serverbeheerders. Dit is veel effectiever dan het monitoren van honderden of zelfs duizenden clientcomputers zoals het geval is met desktoptoepassingen. Dit betekent dat de beveiliging strakker is en dat mogelijke inbreuken veel sneller moeten worden opgemerkt.

Flexibele kerntechnologieën
Een van de drie kerntechnologieën kan worden gebruikt voor het bouwen van webgebaseerde applicaties, afhankelijk van de vereisten van de toepassing. De op Java gebaseerde oplossingen (J2EE) van Sun Microsystems omvatten technologieën zoals JSP en Servlets. Het nieuwere Microsoft .NET-platform maakt gebruik van Active Server Pages, SQL Server en .NET scripttalen. De derde optie is het Open Source-platform (voornamelijk PHP en MySQL ), dat het meest geschikt is voor kleinere websites en lagere budgettoepassingen.

Conclusie
Web-gebaseerde applicaties zijn:

- gemakkelijker te ontwikkelen
- nuttiger voor uw gebruikers
- eenvoudiger te installeren, te onderhouden en te beveiligen
- makkelijker om te groeien terwijl je groeit

Als u meer wilt weten over webgebaseerde applicaties, welke technologieën u moet gebruiken en hoe deze uw organisatie ten goede kunnen komen, neem dan contact met ons op.design-limburg.nl | drukwerk-limburg.nl | limburg-ontwerp.nl | limburg-software.nl | online-blog.nl
software-leudal.nl | software-maken.nl | software-oplossingen.nl | software-webdesign.nl
webbureau-leudal.nl | webbureau-limburg.nl | websites-limburg.nl