Voordelen van kant-en-klare cloud software voor bedrijven

Cloud computing bestaat al ongeveer twintig jaar en ondanks de gegevens die wijzen op de bedrijfsefficiëntie, kostenvoordelen en concurrentievoordelen die het heeft ten opzichte van de oude manier van werken, blijft een groot deel van het bedrijfsleven op de oude manier werken.

Volgens een onderzoek van de International Data Group maakt 69 procent van de bedrijven al gebruik van cloudtechnologie in de ene of andere capaciteit en 18 procent zegt op enig moment cloud software-oplossingen te gaan implementeren. Tegelijkertijd meldt Dell dat bedrijven die investeren in big data, cloud, mobiliteit en beveiliging, genieten van een tot 53 procent hogere inkomstengroei dan hun concurrenten. Zoals deze gegevens duidelijk aantonen, erkennen een toenemend aantal technisch onderlegde bedrijven en marktleiders de vele voordelen van de cloud software-trend.

Dit alles lijkt erop te wijzen dat gezien de schijnbare richting waarin de sector zich beweegt, er nooit een beter moment is geweest om je hoofd in de cloud te krijgen.

Cloud computing is een begrip dat de afgelopen jaren op grote schaal is gebruikt. Met de exponentiële toename van gegevensgebruik die gepaard ging met de overgang van de maatschappij naar de digitale 21e eeuw, wordt het steeds moeilijker voor individuen en organisaties om al hun vitale informatie, programma's en systemen in bedrijf te houden op interne computerservers . De oplossing voor dit probleem is er al bijna net zo lang als op het internet, maar dat is pas onlangs wijdverspreid toegepast voor bedrijven.

Cloud computing werkt op een soortgelijk principe als webgebaseerde e-mailclients, waardoor gebruikers toegang hebben tot alle functies en bestanden van het systeem zonder het grootste deel van dat systeem op hun eigen computer te hoeven houden. In feite gebruiken de meeste mensen al verschillende cloudcomputing-diensten zonder zelfs maar te beseffen dat Gmail, Google Drive, TurboTax en zelfs Facebook en Instagram allemaal op de cloud gebaseerde applicaties zijn. Voor al deze services verzenden gebruikers hun persoonlijke gegevens naar een door de cloud gehoste server die de informatie opslaat voor latere toegang. En net zo nuttig als deze applicaties voor persoonlijk gebruik zijn, zijn ze nog waardevoller voor bedrijven die toegang moeten hebben tot grote hoeveelheden gegevens via een veilige online netwerkverbinding.

Medewerkers kunnen bijvoorbeeld via cloud-gebaseerde CRM-software zoals Salesforce  vanaf hun smartphone of tablet thuis of onderweg naar hun klanten  of tablet komen en die informatie snel delen met andere geautoriseerde partijen overal ter wereld.

Toch zijn er nog steeds leiders die aarzelen om zich te committeren aan cloud software-oplossingen voor hun organisaties. Dus we willen graag een paar minuten nemen en 12 zakelijke voordelen van cloud computing delen.

1. Kostenbesparingen

Als u zich zorgen maakt over het prijskaartje dat zou komen als u overstapte naar cloud computing, bent u niet de enige; 20 procent van de organisaties maakt zich zorgen over de initiële kosten van het implementeren van een op de cloud gebaseerde server . Maar degenen die proberen de voor- en nadelen van het gebruik van de cloud af te wegen, moeten rekening houden met meer factoren dan alleen de initiële prijs; ze moeten ROI overwegen.

Als u eenmaal in de cloud bent, bespaart u gemakkelijk toegang tot de bedrijfsgegevens om tijd en geld te besparen bij het opstarten van projecten. En voor diegenen die bang zijn dat ze uiteindelijk zullen betalen voor functies die ze niet nodig hebben of willen, zijn de meeste cloudcomputerdiensten betaalbaar. Dit betekent dat als je geen gebruik maakt van wat de cloud te bieden heeft, je er in ieder geval geen geld aan hoeft te spenderen.

2. Beveiliging
Een grote opgave die veel organisaties hebben als het gaat om het adopteren van een cloud computing-oplossing, is het beveiligingsprobleem. Immers, wanneer bestanden, programma's en andere gegevens niet veilig ter plaatse worden bewaard, hoe kunt u dan weten dat ze worden beschermd? Als u op afstand toegang hebt tot uw gegevens, wat houdt cybercriminelen dan tegen hetzelfde te doen? Nou ja, best een beetje eigenlijk.

In de eerste plaats is het een fulltime taak van een cloudhost om zorgvuldig toezicht te houden op de beveiliging, die aanzienlijk efficiënter is dan een conventioneel intern systeem, waarbij een organisatie haar inspanningen moet verdelen over een groot aantal IT-problemen, waarbij beveiliging slechts een van de vele is. hen. En hoewel de meeste bedrijven niet graag de mogelijkheid van diefstal van interne gegevens overwegen, is de waarheid dat een verbluffend hoog percentage gegevensdiefstal zich intern voordoet en door werknemers wordt gepleegd. Wanneer dit het geval is, kan het eigenlijk veel veiliger zijn om gevoelige informatie off-site te houden. Natuurlijk, dit is allemaal erg abstract, dus laten we een paar degelijke statistieken bekijken.

Men beweert dat  94 procent van de bedrijven een verbetering in de beveiliging zag na het overschakelen naar de cloud, en 91 procent zei dat de cloud het gemakkelijker maakt om aan de compliance-eisen van de overheid te voldoen. De sleutel tot deze verbeterde beveiliging is de codering van gegevens die via netwerken worden verzonden en in databases worden opgeslagen. Door encryptie te gebruiken, is informatie minder toegankelijk voor hackers of personen die niet gemachtigd zijn om uw gegevens te bekijken. Als extra beveiligingsmaatregel, met de meeste cloud-gebaseerde services, kunnen verschillende beveiligingsinstellingen worden ingesteld op basis van de gebruiker.

Hoewel 20% van de cloudgebruikers in 4 uur of minder het herstel van een ramp claimt, zou slechts 9% van de cloudgebruikers hetzelfde kunnen claimen.

3. Flexibiliteit

Uw bedrijf heeft slechts een eindige hoeveelheid focus om te delen tussen al zijn verantwoordelijkheden. Als je huidige IT-oplossingen je dwingen om te veel aandacht te schenken aan het probleem van de computer en de gegevensopslag, dan zul je je niet kunnen concentreren op het bereiken van zakelijke doelen en het tevredenstellen van klanten. Aan de andere kant, door te vertrouwen op een externe organisatie die zorgt voor alle IT-hosting en -infrastructuur, hebt u meer tijd om zich te concentreren op de aspecten van uw bedrijf die rechtstreeks van invloed zijn op uw bedrijfsresultaat.

De cloud biedt bedrijven meer flexibiliteit in vergelijking met hosting op een lokale server. En als u extra bandbreedte nodig hebt, kan een op de cloud gebaseerde service direct aan die vraag voldoen, in plaats van een complexe (en dure) update van uw IT-infrastructuur te ondergaan. Deze verbeterde vrijheid en flexibiliteit kunnen een groot verschil maken voor de algehele efficiëntie van uw organisatie. Een meerderheid van 65% van de respondenten van een InformationWeek-enquête zei dat 'het vermogen om snel aan de zakelijke eisen te voldoen' een van de belangrijkste redenen was waarom een ​​bedrijf naar een cloud-omgeving moest verhuizen.

4. Mobiliteit
Cloud computing maakt mobiele toegang tot bedrijfsgegevens mogelijk via smartphones en apparaten, wat, gezien wereldwijd meer dan 2,6 miljard smartphones wereldwijd wordt gebruikt , een uitstekende manier is om ervoor te zorgen dat niemand ooit uit de keten wordt gelaten. Medewerkers met drukke schema's of die ver van het hoofdkantoor wonen, kunnen deze functie gebruiken om direct up-to-date te blijven met klanten en collega's.

Via de cloud kunt u gemakkelijk toegankelijke informatie aanbieden aan verkopers die op reis zijn, freelance medewerkers of externe medewerkers, voor een beter evenwicht tussen werk en privéleven. Daarom is het niet verrassend om te zien dat organisaties met medewerkerstevredenheid als een prioriteit worden vermeld , tot 24 procent meer kans hebben om het cloudgebruik uit te breiden.

5. Inzicht
Naarmate we steeds verder het digitale tijdperk ingaan, wordt het steeds duidelijker dat het oude adagium 'Kennis is macht' de modernere en nauwkeurigere vorm heeft aangenomen: 'Gegevens is geld.' Verborgen in de miljoenen stukjes gegevens rondom uw klantentransacties en bedrijfsprocessen zijn klompjes van onschatbare, bruikbare informatie gewoon wachtend om geïdentificeerd en behandeld te worden. Het kan heel moeilijk zijn om die gegevens door te spitten om deze kernels te vinden, tenzij je toegang hebt tot de juiste cloud computing-oplossingen.

Veel cloudgebaseerde opslagoplossingen bieden geïntegreerde cloudanalyses voor een vogelvlucht van uw gegevens. Met uw informatie opgeslagen in de cloud, kunt u eenvoudig tracking-mechanismen implementeren en aangepaste rapporten maken om de organisatiebrede informatie te analyseren. Vanuit die inzichten kunt u de efficiëntie verhogen en actieplannen opstellen om de organisatiedoelstellingen te bereiken. Het drankbedrijf Sunny Delight kon bijvoorbeeld de winst met ongeveer $ 2 miljoen per jaar verhogen en $ 195.000 besparen op personeelskosten door cloud-gebaseerde bedrijfsinzichten.

6. Meer samenwerking
Als uw bedrijf twee of meer werknemers heeft, moet u samenwerking tot een topprioriteit maken. Het heeft immers weinig zin om een ​​team te hebben als het niet in staat is om als een team te werken. Cloud computing maakt samenwerking tot een eenvoudig proces. Teamleden kunnen informatie eenvoudig en veilig bekijken en delen via een cloudplatform. Sommige cloudservices bieden zelfs gedeelde sociale ruimtes om werknemers in uw hele organisatie met elkaar te verbinden, waardoor de interesse en betrokkenheid toenemen. Samenwerking kan mogelijk zijn zonder een cloud computing-oplossing, maar het zal nooit zo gemakkelijk en niet zo effectief zijn.

7. Kwaliteitscontrole
Er zijn maar weinig dingen die het succes van een bedrijf schaden als slechte, inconsistente rapportage. In een cloud-gebaseerd systeem worden alle documenten op één plaats en in één formaat opgeslagen. Met iedereen die dezelfde informatie gebruikt, kunt u de consistentie in gegevens handhaven, menselijke fouten vermijden en een duidelijk overzicht hebben van eventuele revisies of updates. Omgekeerd kan het beheren van informatie in silo's ertoe leiden dat medewerkers per ongeluk verschillende versies van documenten opslaan, wat leidt tot verwarring en verwaterde gegevens.

8. Noodherstel
Een van de factoren die bijdraagt ​​aan het succes van een bedrijf is controle. Helaas, hoe in de controle uw organisatie ook is als het gaat om haar eigen processen, er zullen altijd dingen zijn die u totaal niet onder controle hebt en in de huidige markt kan zelfs een kleine hoeveelheid onproductieve downtime een enorm negatief effect hebben . Uitvaltijd in uw services leidt tot verloren productiviteit, omzet en merkreputatie.

Maar hoewel er misschien geen manier voor u is om de rampen te voorkomen of zelfs te anticiperen die mogelijk uw organisatie kunnen schaden, is er iets dat u kunt doen om uw herstel te versnellen. Op cloud gebaseerde services bieden snel gegevensherstel voor allerlei noodscenario's van natuurrampen tot stroomuitval. Terwijl20 procent van de cloud-gebruikers claimt disaster recovery in vier uur of minder , slechts 9 procent van de niet-cloud-gebruikers zou hetzelfde kunnen claimen. In een recent onderzoek zei 43 procent van de IT-managers van plan te zijn om te investeren in of oplossingen te verbeteren voor op de cloud gebaseerde noodhersteloplossingen.

9. Preventie van verlies

Als uw organisatie niet investeert in een cloud computing-oplossing, zijn al uw waardevolle gegevens onlosmakelijk verbonden met de kantoorcomputers waarin deze zich bevindt. Dit lijkt misschien geen probleem, maar de realiteit is dat als uw lokale hardware ondervindt een probleem, waardoor u mogelijk permanent uw gegevens verliest. Dit is een veel voorkomend probleem dan je misschien zou beseffen; computers kunnen om vele redenen slecht functioneren, van virale infecties, tot ouderdomsgerelateerde hardwareverslechtering, tot eenvoudige gebruikersfouten. Of, ondanks de beste bedoelingen, kunnen ze misplaatst of gestolen zijn (meer dan  10.000 laptops worden elke week verloren op de grote luchthavens ).

Als u zich niet in de cloud bevindt, loopt u het risico dat u alle informatie verliest die u lokaal heeft opgeslagen. Met een cloud-gebaseerde server blijft echter alle informatie die u naar de cloud hebt geüpload veilig en gemakkelijk toegankelijk vanaf elke computer met een internetverbinding, zelfs als de computer die u regelmatig gebruikt niet werkt.

10. Automatische software-updates

Voor degenen die nog veel moeten doen, is er niets irritanter dan te moeten wachten tot de systeemupdate is geïnstalleerd. Cloudgebaseerde applicaties worden automatisch vernieuwd en bijgewerkt, in plaats van een IT-afdeling te dwingen een handmatige update voor de hele organisatie uit te voeren. Dit bespaart kostbare IT-medewerkers tijd en geld besteed aan externe IT-consultatie. PCWorld geeft aan dat  50 procent van de cloud-gebruikers citeerden die minder interne IT-middelen nodig hadden  als een voordeel voor de cloud.

11. ConcurrentievoordeelTerwijl cloud computing steeds populairder wordt, zijn er nog steeds mensen die liever alles lokaal houden. Dat is hun keuze, maar dit plaatst hen op een duidelijk nadeel bij het concurreren met degenen die de voordelen van de cloud binnen handbereik hebben. Als u een cloudgebaseerde oplossing voor uw concurrenten implementeert, bent u tegen de tijd dat ze achterlopen verder in de leercurve. Uit een recente studie van Verizon bleek dat  77 procent van de bedrijven van mening is dat cloudtechnologie hen een concurrentievoordeel oplevert , en 16 procent gelooft dat dit voordeel 'significant' is.

12. Duurzaamheid
Gezien de huidige toestand van het milieu, is het niet langer voldoende voor organisaties om een ​​prullenbak in de pauze te plaatsen en te beweren dat ze hun steentje bijdragen om de planeet te helpen. Echte duurzaamheid vereist oplossingen die verspilling op elk niveau van een bedrijf aanpakken. Hosting op de cloud is milieuvriendelijker en resulteert in een minder CO2-voetafdruk.

Cloudinfrastructuren ondersteunen proactiviteit in de omgeving door virtuele diensten aan te bieden in plaats van fysieke producten en hardware, papierverspilling tegen te gaan, de energie-efficiëntie te verbeteren en (gezien het feit dat hiermee werknemers overal kunnen internetten) vermindering van de uitstoot van woon-werkverkeer. Een Pike Research-rapport voorspeld energieverbruik van datacenters zal met 31 procent dalen van 2010 tot 2020 op  basis van de toepassing van cloud computing en andere virtuele gegevensopties.design-limburg.nl | drukwerk-limburg.nl | limburg-ontwerp.nl | limburg-software.nl | online-blog.nl
software-leudal.nl | software-maken.nl | software-oplossingen.nl | software-webdesign.nl
webbureau-leudal.nl | webbureau-limburg.nl | websites-limburg.nl